Latex pakiet tikz - zawijanie tekstu w diagramie

Mathematica, Matlab, Statistica, LaTeX i wszelkiego rodzaju oprogramowanie przydatne matematykowi w pracy. Miejsca w sieci poświęcone zagadnieniu.
pomiatacz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 8 lis 2018, o 09:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: rzeszow
Podziękował: 5 razy

Latex pakiet tikz - zawijanie tekstu w diagramie

Post autor: pomiatacz »

Jak ustawić w pakiecie tikz, żeby wiersze się zawijały, opcje typu /newline nie działają
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22234
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3759 razy

Re: Latex pakiet tikz - zawijanie tekstu w diagramie

Post autor: a4karo »

Kod: Zaznacz cały

	ikz draw (0,0) node[fill=yellow!80!black,text width=3cm]
{This is a demonstration text for showing how line breaking works.};

Kod: Zaznacz cały

	ikz 
ode[fill=yellow!80!black,align=left]
{This is a\ demonstration text for\ alignments.};
pgfmanual ver 3.0 str 225
ODPOWIEDZ