Dlaczego wolframalpha nie wykonuje?

Mathematica, Matlab, Statistica, LaTeX i wszelkiego rodzaju oprogramowanie przydatne matematykowi w pracy. Miejsca w sieci poświęcone zagadnieniu.
Rados
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 24 wrz 2007, o 18:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 3 razy

Dlaczego wolframalpha nie wykonuje?

Post autor: Rados »

Dlaczego wolframalpha nie wykonuje poniższego:

Kod: Zaznacz cały

(x^2+y^2>1) implies (y+x>0)
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Dlaczego wolframalpha nie wykonuje?

Post autor: a4karo »

A co chciałbyś żeby wykonał?
Rados
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 24 wrz 2007, o 18:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 3 razy

Dlaczego wolframalpha nie wykonuje?

Post autor: Rados »

Chciałbym, żeby narysował
\(\displaystyle{ \left\{ (x,y) \in\RR^{2} : (x \cdot x+y \cdot y > 1) \rightarrow (y+x>0)\right\}}\)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2018, o 00:04 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34287
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Dlaczego wolframalpha nie wykonuje?

Post autor: Jan Kraszewski »

Ale żeby od razu Wolframa męczyć... Lepiej samemu narysować.

JK
Rados
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 24 wrz 2007, o 18:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 3 razy

Dlaczego wolframalpha nie wykonuje?

Post autor: Rados »

Narysowałem samemu a teraz chcę wiedzieć czy dobrze. Ponadto chcę na przyszłość umieć zrealizować coś takiego przy użyciu wolframa.
ODPOWIEDZ