Scilab - zamiana wielomianu na funkcję

Mathematica, Matlab, Statistica, LaTeX i wszelkiego rodzaju oprogramowanie przydatne matematykowi w pracy. Miejsca w sieci poświęcone zagadnieniu.
andiPansa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 sie 2011, o 11:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Milanówek

Scilab - zamiana wielomianu na funkcję

Post autor: andiPansa »

Witam,
Czy jest możliwa zamiana wielomiau na funkcję.

przykładowo:
x = poly( 0 , 'x' );
z = x^2 + x;

chciałbym utworzyć funkcję F(x) = z

Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ