Jak dostać się do matexu?

Dla poszukujących jak najlepszego liceum.
fszew
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 12 cze 2019, o 20:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

Jak dostać się do matexu?

Post autor: fszew »

Witam, ostatnio przeszedłem do finału OMJ i zastanawiam się, czy miałbym zdać do Matexu. Gdybym chciał tam pójść, czy byłbym zwolniony ze sprawdzianu uzdolnień kierunkowych? Czy też może będę musiał do niego podejść, ale liczba punktów nie będzie miała znaczenia, gdyż i tak się dostanę z powodu tytułu co najmniej finalisty? A może uczniów z pierwszeństwem wyboru będzie aż tylu, że to one zadecydują o moim przyjęciu? Bardzo proszę o konkretną infromację z pierwszej ręki.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22234
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3759 razy

Re: Jak dostać się do matexu?

Post autor: a4karo »

Myślę że w Matexie

Kod: Zaznacz cały

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.matex-polstermoebel.com.pl/&ved=2ahUKEwiE9YvQ9b3nAhWFposKHazACW0QFjALegQICRAB&usg=AOvVaw1jjsJH-hKgqVVQUupNw06M

dużych zdolności nie potrzeba. Poradzisz sobie :lol:
fszew
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 12 cze 2019, o 20:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

Re: Jak dostać się do matexu?

Post autor: fszew »

E tam, od czasu, kiedy natrafiłem na firmę transportową Tirex, żadna nazwa już mnie nie rozbawi :

Kod: Zaznacz cały

http://www.tirex.rzetelnafirma.pl
. A wracając do tematu szkoły...
Awatar użytkownika
niunix98
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 19 lis 2017, o 20:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 17 razy

Re: Jak dostać się do matexu?

Post autor: niunix98 »

fszew pisze: 6 lut 2020, o 20:19A może uczniów z pierwszeństwem wyboru będzie aż tylu, że to one zadecydują o moim przyjęciu?
Trzy lata temu było tyle olimpijczyków, że musieli otworzyć trzy matexy zamiast dwóch. Szkoła ma prawny obowiązek przyjąć każdego laureata konkursu kuratoryjnego oraz finalistę OMJ. Nie wiem natomiast jak jest z OIJ.

Dodano po 5 minutach 14 sekundach:
fszew pisze: 6 lut 2020, o 20:19Gdybym chciał tam pójść, czy byłbym zwolniony ze sprawdzianu uzdolnień kierunkowych? Czy też może będę musiał do niego podejść, ale liczba punktów nie będzie miała znaczenia, gdyż i tak się dostanę z powodu tytułu co najmniej finalisty?
Tak, będziesz zwolniony z tego sprawdzianu. Jednak z tego co wiem to szkoła nikomu nie odmawia podejścia do tego testu, więc możesz sprawdzić swoje umiejętności.
fszew
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 12 cze 2019, o 20:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

Re: Jak dostać się do matexu?

Post autor: fszew »

Sprawdzian się w tym roku nie odbędzie z powodu pandemii. Liczyłem na te 300 punktów, ale skoro i tak, zgodnie z tym co napisałeś, muszą mnie przyjąć, to nie mam już o co się martwić...
ODPOWIEDZ