Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
-
- Użytkownik
- Posty: 88
- Rejestracja: 21 paź 2006, o 01:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z daleka
- Podziękował: 13 razy
- Pomógł: 1 raz
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Uczęszcza ktoś z tego forum na Studium talent? Jeśli tak, prosiłbym o kontakt w tym temacie, albo o PW. W grę wchodzi wymiana notatek, wzajemne porady, itp. Piszcie też, do jakich profesorów chodzicie i wrażenia z ich wykładów. Pozdrawiam.
- Bierut
- Użytkownik
- Posty: 686
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 17:11
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 84 razy
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Ja dzisiaj byłem po raz pierwszy na wykładzie. Wcześniej jakoś tak wyszło, że nie mogłem chodzić. Wykład prowadził doc. dr J. Górniak, całkiem ciekawie. Ktoś może był? Przed rozpoczęciem do sali wszedł czarny pies, pobiegał wszędzie, wypił wodę z wiadra do namaczania gąbki, więc była dodatkowa atrakcja. Wykładowca mówił, że w ciągu 30 lat pracy pierwszy raz go coś takiego spotkało.
Wracając do Studium Talent, czy ktoś kto chodził od początku mógłby zamieścić swoje notatki (zeskanować)? Chyba, że można znaleźć gdzieś w internecie, to co było wcześniej?
Wracając do Studium Talent, czy ktoś kto chodził od początku mógłby zamieścić swoje notatki (zeskanować)? Chyba, że można znaleźć gdzieś w internecie, to co było wcześniej?
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 25 sty 2008, o 20:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrzeszów
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Akcję z psem nagrałem :]
nr YouTube : lNYapIrjF78 (nie moge dodac linka, bo nie mam 10 postow na koncie... hmm...)
A co do tematu to wykłady były dobrze prowadzone. Teraz czekamy na egazmin...
nr YouTube : lNYapIrjF78 (nie moge dodac linka, bo nie mam 10 postow na koncie... hmm...)
A co do tematu to wykłady były dobrze prowadzone. Teraz czekamy na egazmin...
-
- Użytkownik
- Posty: 40
- Rejestracja: 19 lis 2007, o 18:19
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: dolnośląskie ;)
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 1 raz
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
ja tez chodze na studium talent we Wroclawiu i tez do J. Górniaka, w sumie nie opuscilam zadnych zajec ale troche sie boje tego kolokwium... Wlasnie kiedy ono bedzie? Wiecie moze? Informacja miala byc na stronie ppt'u ale cos nie ma i nie wiem, czy juz byla czy jeszcze nie
-
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 1 wrz 2007, o 16:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lubin
- Podziękował: 13 razy
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Ktoś wie jak wyglądało kolokwium w roku 2006/2007?
-
- Użytkownik
- Posty: 55
- Rejestracja: 16 sie 2007, o 10:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nicość
- Podziękował: 24 razy
- Pomógł: 1 raz
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Informacje o kolokwium są już na stronie WPPT. Albo pierwszy wynik w Google po wpisaniu "Studium Talent". Z tego co wiem to będzie trzeba trochę całek policzyć Od znajomych słyszałem, że umiejętność rozwiązywania podstawowych zadań z wykładów bezproblemowo daje TRÓJKĘ! W sumie na więcej nie liczę. Jeśli ktoś łaskaw użyczyć CZYTELNYCH notatek od ósmego wykładu włącznie bez dwóch ostatnich to byłbym bardzo wdzięczny. Pisać na PW.
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Heh, kolokwium już w piątek. Mam nadzieję, że dam radę Powodzenia wszystkim!
- bartex
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 20 lis 2006, o 19:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: sie biorą dzieci??
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Chodzilem do Dr Jerzego Ryczaja ... i zaliczone szkoda ze na 3 (bo mi sie nie chcialo uczyc) ale zawsze jest:)
Pozdrawiam i powodzenia.
Pozdrawiam i powodzenia.
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 27 lis 2006, o 17:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skrbeńsko
- Podziękował: 5 razy
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
A ja mam pytanie odnośnie tej politechniki, nie chce już zakładać nowego wątku
Czy trudno się dostać na Politechnike Wrocławską ? (kierunek informatyka)
Pisze mature rozsz. z maty, z tej z Operonu miałem 65% mam nadzieje że na normalnej bedzie troszq lepiej Jakie limity przyjęcia były w ostatnich latach ?
Czy trudno się dostać na Politechnike Wrocławską ? (kierunek informatyka)
Pisze mature rozsz. z maty, z tej z Operonu miałem 65% mam nadzieje że na normalnej bedzie troszq lepiej Jakie limity przyjęcia były w ostatnich latach ?
- bartex
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 20 lis 2006, o 19:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: sie biorą dzieci??
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
WitamAdamF pisze:A ja mam pytanie odnośnie tej politechniki, nie chce już zakładać nowego wątku
Czy trudno się dostać na Politechnike Wrocławską ? (kierunek informatyka)
Pisze mature rozsz. z maty, z tej z Operonu miałem 65% mam nadzieje że na normalnej bedzie troszq lepiej Jakie limity przyjęcia były w ostatnich latach ?
To tez zalezy jak inny napisza mature, ile ludzi bedzie startowalo na informatyke i na jaki wydzial bedziesz chcial isc. Jezeli zdajesz fizyke to dobrze, jezeli nie to ciezka sprawa, bardzo ciezka.
Pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 27 lis 2006, o 17:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skrbeńsko
- Podziękował: 5 razy
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
No własnie widze że ciężka sprawa :/ Ja zdaje dodatkowo jeszcze infe a tam widze ze jej pod uwage nie biorą
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Hej!
Jak Wam poszło u Górniaka..? Moglibyście podać jakie były zadania..?
Jak Wam poszło u Górniaka..? Moglibyście podać jakie były zadania..?
- Bierut
- Użytkownik
- Posty: 686
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 17:11
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 84 razy
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Byłem w tej części, która miała na 17:00. Podczas rozdawania zadań Górnicki sobie zażartował z jednej osoby mówiąc, że nie wie, czy jest chłopakiem czy dziewczyną (prawdopodobnie to był chłopak, ale naprawdę trudno było rozpoznać). Ale mu siary narobił.
Oto zadania z grupy B (niebieska kartka):
1. Obliczyć, korzystając z definicji, całkę górną dla f(x)=3x na odcinku [0,1].
2. Obliczyć stosując odpowiednie podstawienie
\(\displaystyle{ \int\sin^3x\cdot\sqrt{\cos x}\;dx}\)
3. Obliczyć całkę oznaczoną
\(\displaystyle{ \int_{0}^{1}x^4\cdot sgn(x^2-x)dx}\), gdzie \(\displaystyle{ f(x)=sgnx=\begin{cases}1,\;x>0\\-1,\;x}\)
wsk. Popatrzeć na wykres funkcji \(\displaystyle{ g(x)=x^2-x}\)... na [0,1]
4. Obliczyć, całkując przez części
\(\displaystyle{ \int x^2\cdot\ln 3x\;dx}\)
(wsk. \(\displaystyle{ (\ln x)'=\frac{1}{x}}\))
5. Wyznaczyć funkcję z argumentem w górnej granicy całkowania \(\displaystyle{ F(x)=\int_{-1}^{x}f(t)dt}\)
dla \(\displaystyle{ f(t)=\begin{cases}0,\;t\in[-1,0]\\ \cos t-1,\;t\in(0,\frac{\pi}{2}]\end{cases}}\) na odcinku \(\displaystyle{ [-1,\frac{\pi}{2}]}\).
6. Sformułować (bez dowodu) tw. Lagrange'a i przy jego pomocy uzasadnić, że jeśli f'(x)>0 na [a,b], to funkcja f jest rosnąca na [a,b].
7. Obliczyć, korzystając z definicji całki oznaczonej oraz tw. Leibnitza-Newtona dla c. oznaczonej,
\(\displaystyle{ \lim_{n\to\infty}\frac{1^5+2^5+3^5+...+n^5}{n^6}}\)
wsk. Zidentyfikować badany ciąg jako sumę całkową "pewnej" funkcji na "pewnym" przedziale.
Oto zadania z grupy B (niebieska kartka):
1. Obliczyć, korzystając z definicji, całkę górną dla f(x)=3x na odcinku [0,1].
2. Obliczyć stosując odpowiednie podstawienie
\(\displaystyle{ \int\sin^3x\cdot\sqrt{\cos x}\;dx}\)
3. Obliczyć całkę oznaczoną
\(\displaystyle{ \int_{0}^{1}x^4\cdot sgn(x^2-x)dx}\), gdzie \(\displaystyle{ f(x)=sgnx=\begin{cases}1,\;x>0\\-1,\;x}\)
wsk. Popatrzeć na wykres funkcji \(\displaystyle{ g(x)=x^2-x}\)... na [0,1]
4. Obliczyć, całkując przez części
\(\displaystyle{ \int x^2\cdot\ln 3x\;dx}\)
(wsk. \(\displaystyle{ (\ln x)'=\frac{1}{x}}\))
5. Wyznaczyć funkcję z argumentem w górnej granicy całkowania \(\displaystyle{ F(x)=\int_{-1}^{x}f(t)dt}\)
dla \(\displaystyle{ f(t)=\begin{cases}0,\;t\in[-1,0]\\ \cos t-1,\;t\in(0,\frac{\pi}{2}]\end{cases}}\) na odcinku \(\displaystyle{ [-1,\frac{\pi}{2}]}\).
6. Sformułować (bez dowodu) tw. Lagrange'a i przy jego pomocy uzasadnić, że jeśli f'(x)>0 na [a,b], to funkcja f jest rosnąca na [a,b].
7. Obliczyć, korzystając z definicji całki oznaczonej oraz tw. Leibnitza-Newtona dla c. oznaczonej,
\(\displaystyle{ \lim_{n\to\infty}\frac{1^5+2^5+3^5+...+n^5}{n^6}}\)
wsk. Zidentyfikować badany ciąg jako sumę całkową "pewnej" funkcji na "pewnym" przedziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 25 sty 2008, o 20:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrzeszów
Studium Talent - Politechnika Wrocławska 2007 - 2008
Eh. Mam nadzieje ze zdam. Zrobilem 4 zadania.
Szkoda ze nikt nie umiescil tutaj tych z poprzednich lat ktore ludzie mieli podrukowane...
Górniak mowil ze wystarcza 2 zadania zeby zdac. Ciekawe jak to bedzie wygladac.
aha, pozdrowienia dla tych "miłych pań" z "ochrony"...
Szkoda ze nikt nie umiescil tutaj tych z poprzednich lat ktore ludzie mieli podrukowane...
Górniak mowil ze wystarcza 2 zadania zeby zdac. Ciekawe jak to bedzie wygladac.
aha, pozdrowienia dla tych "miłych pań" z "ochrony"...