Dobry zbiór zadań na maturę
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 13 sty 2005, o 21:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 1 raz
Dobry zbiór zadań na maturę
Znacie jakieś dobre zbiory zadań z matmy na nową maturę? Matura tuż tuż więc wypadałoby się zaopatrzyć w coś takiego
Ostatnio zmieniony 13 lip 2006, o 12:03 przez vip1986, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zlodiej
- Użytkownik
- Posty: 1910
- Rejestracja: 28 cze 2004, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 108 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
Oj nie za późno ??
Co do zbiorów do nowej ... ja przygotowuje się ze zbioru zadań z matematyki dla kandydatów na Politechnike Rzeszowską ... Aleksander Śnieżek i Paweł Tęcza ...
Wiem ze nazwa nie ma nic współnego z matura ale zbiór zawiera zadania z każdego działu ... poziom jest ponad mature więc wiadomo ...
Zreszta widziałem już kilka takich pisanych po nową mature i zauważyłem ze nie nadają sie one dla osób zdających poziom rozszerzony, aczkolwiek są bardzo dobre dla osób co zdaja tylko podstawowy, bo takie zbiory mają lekko zaniżony poziom ...
Co do zbiorów do nowej ... ja przygotowuje się ze zbioru zadań z matematyki dla kandydatów na Politechnike Rzeszowską ... Aleksander Śnieżek i Paweł Tęcza ...
Wiem ze nazwa nie ma nic współnego z matura ale zbiór zawiera zadania z każdego działu ... poziom jest ponad mature więc wiadomo ...
Zreszta widziałem już kilka takich pisanych po nową mature i zauważyłem ze nie nadają sie one dla osób zdających poziom rozszerzony, aczkolwiek są bardzo dobre dla osób co zdaja tylko podstawowy, bo takie zbiory mają lekko zaniżony poziom ...
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 13 sty 2005, o 21:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 1 raz
Dobry zbiór zadań na maturę
Sugerujesz żebym nie kupował zbiorów zadań przygotowanych specjalnie na nową maturę? Bo właśnie miałem zamiar kupić coś takiego (chciałem wydawnictwa OPERON, bo ma mniej zadań niż inne -> dlatego może zdążę wszystkie zrobić heh)... A co do matury to poziom podstawowy mało mnie interesuje. Bardziej rozszerzony, bo na uczelniach więcej jest punktowane .Zlodiej pisze:Zreszta widziałem już kilka takich pisanych po nową mature i zauważyłem ze nie nadają sie one dla osób zdających poziom rozszerzony, aczkolwiek są bardzo dobre dla osób co zdaja tylko podstawowy, bo takie zbiory mają lekko zaniżony poziom ...
- dem
- Użytkownik
- Posty: 596
- Rejestracja: 5 sty 2005, o 21:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pomógł: 17 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
Ja dopiero za rok zdaje ale mam paru znajomych którzy uzywaja i do tego .
Troche Pracy z nimi i matura na podstawowym gwarantowana:) no i jeszcze ze starszych to polecić można Dróbke Szymańskiego z [url=http://wysylkowa.pl/ks413821.html]tym zbiorem[/url] spokojnie przygotujesz sie do matury. Mimo że maja pare lat te zbiory to nic nowego nie wymyśla:P
Troche Pracy z nimi i matura na podstawowym gwarantowana:) no i jeszcze ze starszych to polecić można Dróbke Szymańskiego z [url=http://wysylkowa.pl/ks413821.html]tym zbiorem[/url] spokojnie przygotujesz sie do matury. Mimo że maja pare lat te zbiory to nic nowego nie wymyśla:P
- Zlodiej
- Użytkownik
- Posty: 1910
- Rejestracja: 28 cze 2004, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 108 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
vip1986,
Ja nic nie sugeruje, chciałem tylko powiedzieć, że żaden nie jest pewny, bo wiadomo, że jaka będzie matura dowiedzą się wszyscy (nauczyciele, my i ci co ją stowrzyli) dopiero w dniu matury ...
Wiekszośc mojej klasy robi zadania własnie z takiego nowego zbioru ... jutro się popytam jakich autorów i wtedy napisze ...
A co do poziomu to matematyka rozszerzona to najcenniejsza sprawa jeśli chodzi o punktacje ... i nie widziałem jeszcze żby jakiś inny przedmiot ją przebił ...
Ja nic nie sugeruje, chciałem tylko powiedzieć, że żaden nie jest pewny, bo wiadomo, że jaka będzie matura dowiedzą się wszyscy (nauczyciele, my i ci co ją stowrzyli) dopiero w dniu matury ...
Wiekszośc mojej klasy robi zadania własnie z takiego nowego zbioru ... jutro się popytam jakich autorów i wtedy napisze ...
A co do poziomu to matematyka rozszerzona to najcenniejsza sprawa jeśli chodzi o punktacje ... i nie widziałem jeszcze żby jakiś inny przedmiot ją przebił ...
- dem
- Użytkownik
- Posty: 596
- Rejestracja: 5 sty 2005, o 21:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pomógł: 17 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
Tak wogóle to będziecie mieć jeszcze przed ostateczną matura jakąś próbna może?
BTW jeśli chodzi o jakiegoś zbiora na wysokim poziomie to mam takiego jednego ruskiego gdzie zadania "konkursowe" naprawde taki staroć a poziom bardzo wysoki:P
BTW jeśli chodzi o jakiegoś zbiora na wysokim poziomie to mam takiego jednego ruskiego gdzie zadania "konkursowe" naprawde taki staroć a poziom bardzo wysoki:P
- Zlodiej
- Użytkownik
- Posty: 1910
- Rejestracja: 28 cze 2004, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 108 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
dem,
weź mnie nie denerwuj
my to takie male głupie kroliczki doświadczalne ... gdzie na porządną mature próbną kasy szkoda ... coś było ...
weź mnie nie denerwuj
my to takie male głupie kroliczki doświadczalne ... gdzie na porządną mature próbną kasy szkoda ... coś było ...
- dem
- Użytkownik
- Posty: 596
- Rejestracja: 5 sty 2005, o 21:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pomógł: 17 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
No ciekawe co tam wam zapodadzą na tej Maturce:]
bo u nas była taka akcja w szkole że specjalnie 3kl nie pisały tej próbnej chyba w grudniu/styczniu tylko miała być teraz właśnie taka próbna a tutaj sie dowiedzieli że nie ma:|
Zlodiej Dobrze że nie jestem teraz w 3:).
bo u nas była taka akcja w szkole że specjalnie 3kl nie pisały tej próbnej chyba w grudniu/styczniu tylko miała być teraz właśnie taka próbna a tutaj sie dowiedzieli że nie ma:|
Zlodiej Dobrze że nie jestem teraz w 3:).
- Zlodiej
- Użytkownik
- Posty: 1910
- Rejestracja: 28 cze 2004, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 108 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
Co do zbiorów:
Tytuł: "Maturalnie, że zdasz" to taki przygotowujący dobrze ludzi do poziomu podstawowego.
I tu tylko nazwisko autora znam: Zbiór Kiełbasy (chyba zielona okładka). Tutaj już jest lepszy poziom.
Z tych dwóch i tego co ja przerabiam nasza klasa przygotowuje sie głównie do matury z matmy...
A co do tego dobrze, że dopiero za rok zdajesz to się przekonamy za rok może znowu im odbije i znowu coś pozmieniają...
Tytuł: "Maturalnie, że zdasz" to taki przygotowujący dobrze ludzi do poziomu podstawowego.
I tu tylko nazwisko autora znam: Zbiór Kiełbasy (chyba zielona okładka). Tutaj już jest lepszy poziom.
Z tych dwóch i tego co ja przerabiam nasza klasa przygotowuje sie głównie do matury z matmy...
A co do tego dobrze, że dopiero za rok zdajesz to się przekonamy za rok może znowu im odbije i znowu coś pozmieniają...
- Maniek
- Użytkownik
- Posty: 841
- Rejestracja: 11 paź 2004, o 15:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Będzin | Gliwice
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 79 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
A ja robie zadanka maturalne z ksiażeczek :
1.Matematyka z sensem -Ryszard Kalina, Tadeusz Szymański
2.Testy maturalne (poz: P i R) Aksjomat-Toruń
1.Matematyka z sensem -Ryszard Kalina, Tadeusz Szymański
Kod: Zaznacz cały
http://www.sens.rubikon.pl/
2.Testy maturalne (poz: P i R) Aksjomat-Toruń
- Undre
- Użytkownik
- Posty: 1430
- Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: UĆ
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 92 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
Szymański i Żakowski to nieźli mocarze ( ucze sie z ich podręczników na studiach 8) ) więc sądzę że podane książki są okej, jednak dla tych, co myślą o rozszerzonej polecam [url=http://wysylkowa.pl/ks477558.html]propozycję Złodzieja[/url] - naprawde wyższy poziom niż w standardowym Dróbce Szymańskim dla starego LO. Przed maturką przydały mi się zadania na 6 z knigi "Matematyka nowe vademecum" Tadeusza Supadego - nawet ostatnio w księgarni widziałem na wyprzedaży za 8 zł.dem pisze:Ja dopiero za rok zdaje ale mam paru znajomych którzy uzywaja i do tego .
-
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 17 mar 2005, o 23:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: PW-Elka
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1 raz
Dobry zbiór zadań na maturę
taak, u mnie w klasie też wszyscy robią Kiełbasę - bardzo popularny zbiorek i podobno bardzo dobry. ja też będę musiał coś zacząć robić bo maturka już za... o k****... już za miesiąc. Co za szczęście, że ja matmę umniem ale zadanek i tak potrzeba porobić, żeby sobie "odruch bezwarunkowe" w rozwiązywaniu zadanek wyrobić - po co wymyślać skoro można zastosować szablon i skoncentrować się na wyeliminowaniu błędów które zawsze jakieś są
- dem
- Użytkownik
- Posty: 596
- Rejestracja: 5 sty 2005, o 21:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pomógł: 17 razy
Dobry zbiór zadań na maturę
Fajny zbiorek ostanio wpadł mi w łape tytul przypomina coś"Maturalnie że zdasz" jakoś tak taka bordowa kniga dość fajnie wydana.
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2005, o 09:14 przez dem, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobry zbiór zadań na maturę
ja mam mature dopiero za rok ale tez robie z tego zbioru zadania jeszcze sa dwa zbiory z ktorych korzystam autorstwa Śnieżek, Tęcza "Zbiór zadań z geomettii płaszczyzny" oraz "Zbiór zadań z algebry" ten pierwszy jest chyba w ksiegarni wysylkowa.plZlodiej pisze:ja przygotowuje się ze zbioru zadań z matematyki dla kandydatów na Politechnike Rzeszowską ... Aleksander Śnieżek i Paweł Tęcza ...
// to sa zbiory typu Drobka Szymanski
-
- Użytkownik
- Posty: 56
- Rejestracja: 27 sty 2005, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: the universe
- Pomógł: 1 raz
Dobry zbiór zadań na maturę
Standardowo: Gdowski Plucinski zbior zadan dla kandydatow na wyzsze uczelnie
Wieprzkowicz j.w
Cewa i spolka wyd. Podkowa
I mam jeszcze siakis zielony specjalnie pod mature
ale ta matura to nie bedzie specjalnie trudna wiec nie ma co szukac nie wiadomo jakich zadan mysle ze trzeba raczej sprawnie i ladnie pisac (w sensie komentarze itp.) bo nie moga dac trudnego zadania skoro jeszcze 20 przed Toba... wiec raczej sa to standardy ktore po prostu trzeba opanowac na odpowiednim poziomie
Wieprzkowicz j.w
Cewa i spolka wyd. Podkowa
I mam jeszcze siakis zielony specjalnie pod mature
ale ta matura to nie bedzie specjalnie trudna wiec nie ma co szukac nie wiadomo jakich zadan mysle ze trzeba raczej sprawnie i ladnie pisac (w sensie komentarze itp.) bo nie moga dac trudnego zadania skoro jeszcze 20 przed Toba... wiec raczej sa to standardy ktore po prostu trzeba opanowac na odpowiednim poziomie