Podaję odpowiedzi do zadań:
1. 46,025
2. 0 lub 1
3. 8 godz. 30 min; 8,5
4. 2,5 m=2500 mm; 0,25 km=250 m; 250 dm=2500 cm
5. Oś liczbowa, \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\)\(\displaystyle{ <}\)\(\displaystyle{ \frac{2}{3}}\)\(\displaystyle{ <}\)0,75\(\displaystyle{ <}\)\(\displaystyle{ 1\frac{1}{4}}\)\(\displaystyle{ <}\)\(\displaystyle{ 1\frac{5}{6}}\)
6. 4,88 kg
7. 26 minut
8. PFPF
9. D
10. 4 cm
11. \(\displaystyle{ 40 ^{\circ}}\), \(\displaystyle{ 70 ^{\circ}}\), \(\displaystyle{ 110 ^{\circ}}\), \(\displaystyle{ 40 ^{\circ}}\).
Konkurs kuratoryjny 2014/15 (lubelskie) dla SP
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 22 mar 2011, o 21:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 22 mar 2011, o 21:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
Konkurs kuratoryjny 2014/15 (lubelskie) dla SP
Podaję odpowiedzi do zadań z etapu okręgowego:
1. B
2. D
3. C
4. \(\displaystyle{ 1 \frac{2}{3}}\)%
5. 19,22
6. \(\displaystyle{ 3 \frac{1}{3}}\), 12, 6
7. prostokątnym, ostrokątnym, równoboczne, równoległobok
8.\(\displaystyle{ $63^{\circ}}\), \(\displaystyle{ $63^{\circ}}\), \(\displaystyle{ 54^{\circ}}\)
9. \(\displaystyle{ 1,3m ^{2}=13000 cm ^{2}}\), \(\displaystyle{ 13 dm ^{2}=1300 cm ^{2}}\), \(\displaystyle{ 0,13 dm ^{2}=13 cm ^{2}}\)
10. Pola są równe, bo trójkąty mają równe boki i wysokość.
11. \(\displaystyle{ 240 dm^{2}=0,024 a}\)
12. \(\displaystyle{ 3 \frac{1}{5}}\)
13.a=1368, b=1464, b jest większa o 96
14. PPFPF
15. 4
1. B
2. D
3. C
4. \(\displaystyle{ 1 \frac{2}{3}}\)%
5. 19,22
6. \(\displaystyle{ 3 \frac{1}{3}}\), 12, 6
7. prostokątnym, ostrokątnym, równoboczne, równoległobok
8.\(\displaystyle{ $63^{\circ}}\), \(\displaystyle{ $63^{\circ}}\), \(\displaystyle{ 54^{\circ}}\)
9. \(\displaystyle{ 1,3m ^{2}=13000 cm ^{2}}\), \(\displaystyle{ 13 dm ^{2}=1300 cm ^{2}}\), \(\displaystyle{ 0,13 dm ^{2}=13 cm ^{2}}\)
10. Pola są równe, bo trójkąty mają równe boki i wysokość.
11. \(\displaystyle{ 240 dm^{2}=0,024 a}\)
12. \(\displaystyle{ 3 \frac{1}{5}}\)
13.a=1368, b=1464, b jest większa o 96
14. PPFPF
15. 4