KOnkursy przedmiotowe lublin
KOnkursy przedmiotowe lublin
cze, w przyszłym roku chciałabym startować w konkursie przedmiotowym (tzw. olimpiadzie) możecie podać mi linki ze stronami gdzie mogę znaleźć testy z poprzednich lat.
--
Z góry dziękuję.
--
Z góry dziękuję.
-
- Użytkownik
- Posty: 3044
- Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gołąb
- Podziękował: 24 razy
- Pomógł: 513 razy
KOnkursy przedmiotowe lublin
Albo to albo to, doprecyzuj bo to nie jest to samo. Sądząc po wieku to jeszcze będziesz w gimnazjum. Więc interesuje cię zapewne kuratoryjny konkurs przedmiotowy (konkurs przedmiotowy w twoich oznaczeniach). Warto zainteresować się Olimpiadą Matematyczną Gimnazjalistów . Poziom dużo wyższy niż konkursu. Bycie laureatem daje to samo - zwolnienie z egzaminu. Możesz też ambitnie rzucić się na konkursy dla szkół średnich, bo w większości gimnazjaliści mogą brać w nich udział.w przyszłym roku chciałabym startować w konkursie przedmiotowym (tzw. olimpiadzie)
KOnkursy przedmiotowe lublin
bakala12, większość osób wie, że konkurs kuratoryjny i olimpiada to nie to samo, ale w wielu miejscach przyjęło się tak na to mówić
-
- Użytkownik
- Posty: 311
- Rejestracja: 30 gru 2011, o 02:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Puławy
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 53 razy
KOnkursy przedmiotowe lublin
Tylko, że kolego to prowadzi do nieporozumień ponieważ jest coś takiego jak: "Olimpiada matematyczna gimnazjalistów".dwumian pisze:bakala12, większość osób wie, że konkurs kuratoryjny i olimpiada to nie to samo, ale w wielu miejscach przyjęło się tak na to mówić
Co do konkursów kuratoryjnych to w naszym województwie kuratorium utajnia te konkursy (udostępnia tylko na żądanie). Co jest moim zdaniem jakieś chore.
Jeżeli ktoś ma do nich dostęp to wrzućmy to na jakiś ogólnodostępny serwis. Przecież takie coś uniemożliwia równy start w niektórych przypadkach...
-
- Użytkownik
- Posty: 3044
- Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gołąb
- Podziękował: 24 razy
- Pomógł: 513 razy
KOnkursy przedmiotowe lublin
Ok tylko że nasze województwo jest na tyle dziwne, że poza Lublinem mało kto słyszał cokolwiek na temat OMG. Puławy są na przykład już w miarę dużym (w skali województwa) ośrodkiem miejskim a OMG przykładowo tutaj nie istnieje (mało kto wie, że istnieje cokolwiek bardziej ambitnego niż konkurs kuratoryjny). Stąd wnioskuję, że w województwie lubelskim poza Lublinem wiele osób utożsamia ze sobą pojęcia "konkurs kuratoryjny" i "olimpiada".bakala12, większość osób wie, że konkurs kuratoryjny i olimpiada to nie to samo, ale w wielu miejscach przyjęło się tak na to mówić
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 30 paź 2013, o 20:50
- Płeć: Kobieta
KOnkursy przedmiotowe lublin
nikt nie ma zadań z matematyki w tym konkursie dla naszego województwa?
-
- Użytkownik
- Posty: 1114
- Rejestracja: 26 paź 2008, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 23 razy
- Pomógł: 157 razy
KOnkursy przedmiotowe lublin
Zadania są tutaj:
Pamiętam, że wtedy chyba wystarczyło napisać maila do p. przewodniczącej wojewódzkiej komisji konkursowej i ona wysyłała zadania.
Nie wiem dlaczego nie są one publikowane na stronie KO Lublin i robi się z nich taką tajemnicę.
Pamiętam, że wtedy chyba wystarczyło napisać maila do p. przewodniczącej wojewódzkiej komisji konkursowej i ona wysyłała zadania.
Nie wiem dlaczego nie są one publikowane na stronie KO Lublin i robi się z nich taką tajemnicę.
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 22 mar 2011, o 21:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
KOnkursy przedmiotowe lublin
Podaję rozwiązania zadań z etapu szkolnego:
Zad. 1
Cena biletu - 40 zł
Zad.2
Szukana liczba to \(\displaystyle{ NWW (2,3,4,5,7,9)=1260}\), chociaż moim zdaniem najmniejszą liczbą naturalną, która spełnia warunki zadania jest 0.
Zad.3
Miara kąta w trójkącie równoramiennym \(\displaystyle{ 108^{\circ}}\).
Zad.4
Pole prostokąta BDFE = \(\displaystyle{ 12 cm^{2}}\).
Zad.5
Pociąg w tunelu - 26 sekund.
Zad.6
Tabela z liczbami nieparzystymi - suma 125.
Zad. 1
Cena biletu - 40 zł
Zad.2
Szukana liczba to \(\displaystyle{ NWW (2,3,4,5,7,9)=1260}\), chociaż moim zdaniem najmniejszą liczbą naturalną, która spełnia warunki zadania jest 0.
Zad.3
Miara kąta w trójkącie równoramiennym \(\displaystyle{ 108^{\circ}}\).
Zad.4
Pole prostokąta BDFE = \(\displaystyle{ 12 cm^{2}}\).
Zad.5
Pociąg w tunelu - 26 sekund.
Zad.6
Tabela z liczbami nieparzystymi - suma 125.
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 30 paź 2013, o 20:50
- Płeć: Kobieta