odpowiedzi benjamin 2019

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
szczepcio25
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 paź 2012, o 19:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: gliwice
Podziękował: 1 raz

odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: szczepcio25 »

Prosze o odpowiedzi na kangur benjamin 2019
Betka25
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 18 mar 2016, o 08:32
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice

odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: Betka25 »

też czekam na odpowiedzi nikt nie pomoże?
Domiangli
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 22 mar 2019, o 10:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: 87-100

Re: odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: Domiangli »

1e 11d 20d 29 b
2c 12c 21 b 30d
3c 13c 22b
4c 14b 23c
5e 15c 24d
6d 16 c 25b
7d 17a 26a
8b 18c 27 d
9c 19e 28 nie mam
10a
zumi07
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 25 lis 2017, o 13:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: RzeszówD

Re: odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: zumi07 »

ja mam odpowiedzi córki, 5 klasa, ale jeszcze przeze mnie nie sprawdzone, więc chyba nie ma sensu wklejać. Córka też nie umiała zrobić zad.28 i tutaj nie ma żadnej odpowiedzi.
Domiangli
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 22 mar 2019, o 10:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: 87-100

Re: odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: Domiangli »

Ja tez nie spr syna
zumi07
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 25 lis 2017, o 13:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: RzeszówD

Re: odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: zumi07 »

Albo wklejam bez sprawdzania, u mojej córki takie są odpowiedzi: 1E,2C,3C,4C,5E, 6D, 7D,8B, 9C, 10A, 11D, 12C, 13C, 14B, 15D, 16C, 17A, 18C, 19E, 20D, 21B, 22B, 23C, 24D, 25B, 26A, 27D, 28 BRAK, 29A, 30D (nie była pewna na 100%)
Domiangli
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 22 mar 2019, o 10:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: 87-100

Re: odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: Domiangli »

15 ma byc c sprawdzilam na kartce
zumi07
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 25 lis 2017, o 13:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: RzeszówD

odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: zumi07 »

Możliwe, córka średnio lubi takie zadania z origami.
Edit: Masz rację, też mi 9 wychodzi.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2019, o 11:02 przez zumi07, łącznie zmieniany 1 raz.
Domiangli
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 22 mar 2019, o 10:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: 87-100

Re: odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: Domiangli »

Umie Pani 29 wytłumaczyc?
zumi07
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 25 lis 2017, o 13:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: RzeszówD

odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: zumi07 »

Niestety nie bardzo wiem, co autor zadania miał na myśli
Domiangli
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 22 mar 2019, o 10:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: 87-100

Re: odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: Domiangli »

spytam syna jak wroci
Betka25
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 18 mar 2016, o 08:32
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice

odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: Betka25 »

Mój syn 6 klasa
1E,2C,3C,4C,5E,6D,7D,8B,9C,10A,11D,12C,13C,14B,15C,16C,17A,18C,19E,20D,21B,22B,23C,24D,25B,26A,27D,28 nie zrobione,29B,30 nie zrobione
alal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 22 mar 2019, o 13:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zabrze

Re: odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: alal »

Domiangli pisze:Umie Pani 29 wytłumaczyc?
Mamy wagony:

a b c d e f g h i j k

a + b + c = 99
b + c + d = 99
c + d + e = 99

itd.

Wynika z tego, że: a = d, b = e, c = f itd.

Mamy zatem pociąg w takim układzie:

a b c a b c a b c a b

co daje układ równań:

4a + 4b + 3c = 350
a + b + c = 99

czyli:

4(99 - b - c) + 4b + 3c = 350

c = 46

Wagon c jest również 6 wagonem.

zumi07
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 25 lis 2017, o 13:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: RzeszówD

odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: zumi07 »

Dziękuję A ma ktoś może rozwiązanie zadania 28?
alal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 22 mar 2019, o 13:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zabrze

odpowiedzi benjamin 2019

Post autor: alal »

Zadanie 28 odpowiedź C

Wytłumaczenie:
automat 1: 1B -> 4 CZ (przybywa nam +3 kulki)
automat 2: 1CZ -> 3B (przybywa nam +2 kulki)

Na początku były 4 kule, na końcu 31. Czyli musimy w 11 zamianach uzyskać 27 kul.

To oznacza, że musimy zrobić 5 zamian w automacie 1 i 6 zamian w automacie 2, bo:
3 * 5 + 2 * 6 = 27 (tyle kul musimy zdobyć)

Zamian można dokonywać w dowolnej kolejności, jak sobie je rozpiszecie, to wyjdzie, że po 11 zamianach mamy 17 kul białych i 14 kul czerwonych.
ODPOWIEDZ