Kangur 2018 Beniamin
Kangur 2018 Beniamin
Proszę o zamieszczenie odpowiedzi z kategorii Beniamin-- 16 mar 2018, o 08:37 --Nikt nie pomoże???
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 16 mar 2018, o 08:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrzeszów
Kangur 2018 Beniamin
Mam odpowiedzi mojej córki - które sprawdzałem ... wstawię późnym wieczorkiem ...
Ostatnio zmieniony 16 mar 2018, o 08:46 przez andy_ap2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 16 mar 2018, o 08:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrzeszów
Re: Kangur 2018 Beniamin
Benjamin 2018
1a 2d 3d 4b 5d 6e 7d 8... 9c 10a 11e 12b 13e 14c 15a 16c 17e 18e 19a 20c 21c 22... 23c 24c 25b 26e 27... 28b 29e 30e
To są moje propozycje w przypadku uwag proszę pisać
1a 2d 3d 4b 5d 6e 7d 8... 9c 10a 11e 12b 13e 14c 15a 16c 17e 18e 19a 20c 21c 22... 23c 24c 25b 26e 27... 28b 29e 30e
To są moje propozycje w przypadku uwag proszę pisać
Kangur 2018 Beniamin
Mój syn
1a 2d 3b 4b 5d 6e 7d 8c 9c 10b 11e 12b 13e 14a 15a 16c 17d 18e 19a 20c 21c 22c 23? 24? 25b 26e 27d 28c 29a 30e
1a 2d 3b 4b 5d 6e 7d 8c 9c 10b 11e 12b 13e 14a 15a 16c 17d 18e 19a 20c 21c 22c 23? 24? 25b 26e 27d 28c 29a 30e
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 19 mar 2018, o 20:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Re: Kangur 2018 Beniamin
Witam,
proszę o pomoc z Beniamin'em 2018: zadania 17, 20, 24, 28 i 29. Chodzi mi o wyniki wraz ze sposobem rozwiązania.
Z góry dziekuje i pozdrawiam
proszę o pomoc z Beniamin'em 2018: zadania 17, 20, 24, 28 i 29. Chodzi mi o wyniki wraz ze sposobem rozwiązania.
Z góry dziekuje i pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 16 mar 2018, o 08:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrzeszów
Re: Kangur 2018 Beniamin
np. zad 28 (odpowiedź b)
\(\displaystyle{ 1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5\\
1-0-1-0-1 \Rightarrow \Sigma=3\\
1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5\\
1-0-1-0-1 \Rightarrow \Sigma=3\\
1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5}\)
\(\displaystyle{ RAZEM = 5 \cdot 3+3 \cdot 2=15+6=21}\) - największa...
\(\displaystyle{ 1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5\\
0-1-0-1-0 \Rightarrow \Sigma=2\\
1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5\\
0-1-0-1-0 \Rightarrow \Sigma=2\\
1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5}\)
\(\displaystyle{ RAZEM = 5 \cdot 3+2 \cdot 2=15+4=19}\)
jak znajdę czas to wpiszę resztę...
\(\displaystyle{ 1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5\\
1-0-1-0-1 \Rightarrow \Sigma=3\\
1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5\\
1-0-1-0-1 \Rightarrow \Sigma=3\\
1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5}\)
\(\displaystyle{ RAZEM = 5 \cdot 3+3 \cdot 2=15+6=21}\) - największa...
\(\displaystyle{ 1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5\\
0-1-0-1-0 \Rightarrow \Sigma=2\\
1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5\\
0-1-0-1-0 \Rightarrow \Sigma=2\\
1-1-1-1-1 \Rightarrow \Sigma=5}\)
\(\displaystyle{ RAZEM = 5 \cdot 3+2 \cdot 2=15+4=19}\)
jak znajdę czas to wpiszę resztę...
Ostatnio zmieniony 19 mar 2018, o 23:05 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 19 mar 2018, o 20:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Kangur 2018 Beniamin
Bardzo dziękuję za poświęcony czas !!!
Będę niecierpliwie czekać na pozostałe...
Jestem jedynym w rodzinie kto może te zadania wytłumaczyć wnuczce (5 kl.)...-- 20 mar 2018, o 08:51 --Mam jeszcze jedną prośbę,
Poszukuję kopii nie uszkodzonego/popisanego/porysowanego arkusza zadań Beniamin 2018.
Proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam
Będę niecierpliwie czekać na pozostałe...
Jestem jedynym w rodzinie kto może te zadania wytłumaczyć wnuczce (5 kl.)...-- 20 mar 2018, o 08:51 --Mam jeszcze jedną prośbę,
Poszukuję kopii nie uszkodzonego/popisanego/porysowanego arkusza zadań Beniamin 2018.
Proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam
Re: Kangur 2018 Beniamin
Prosiłabym o wstawienie tutaj zdjęcia zadań albo przesłanie na maila martinexxx217@gmail.com. Arkusz może być już użyty/popisany.
Będę bardzo wdzięczna.
Będę bardzo wdzięczna.
-
- Administrator
- Posty: 34123
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5192 razy
Re: Kangur 2018 Beniamin
Tego nie wolno robić.angie17 pisze:Prosiłabym o wstawienie tutaj zdjęcia zadań
JK