Czy podany obszar jest jednospójny?

Własności przestrzeni; metryczność, zwartość, spójność... Przekształcenia i deformacje... Teoria wymiaru... słowem - topologia.
maxbu23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 7 sie 2017, o 16:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Czy podany obszar jest jednospójny?

Post autor: maxbu23 »

Witam, tak jak temacie czy ten obszar: \(\displaystyle{ D = \{(x,y) \in \RR^{2} \wedge y \ge 0 \}}\) jest obszarem jednospójnym?
Ostatnio zmieniony 3 cze 2021, o 02:03 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=178502 . Zły dział.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34296
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Czy podany obszar jest jednospójny?

Post autor: Jan Kraszewski »

maxbu23 pisze: 3 cze 2021, o 00:20 Witam, tak jak temacie czy ten obszar: \(\displaystyle{ D = \{(x,y) \in \RR^{2} \wedge y \ge 0 \}}\)
A co to za (niepoprawny) zapis? Chodziło Ci o \(\displaystyle{ D = \{(x,y) \in \RR^{2}: y \ge 0 \}}\) ?
maxbu23 pisze: 3 cze 2021, o 00:20 jest obszarem jednospójnym?
Znasz definicję jednospójności?

JK
ODPOWIEDZ