Ośrodkowość i zupełność przestrzeni metrycznej

Własności przestrzeni; metryczność, zwartość, spójność... Przekształcenia i deformacje... Teoria wymiaru... słowem - topologia.
Karolinaa0
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 266
Rejestracja: 11 cze 2018, o 19:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Płock
Podziękował: 69 razy

Ośrodkowość i zupełność przestrzeni metrycznej

Post autor: Karolinaa0 »

Zbadać ośrodkowość i zupełność przestrzeni metrycznej \(\displaystyle{ \left( \mathbb{R^{2}}, \rho \right) }\), gdzie \(\displaystyle{ \rho \left( x,y\right) := \left| x_{2} - y_{2}\right| + \left| x_{1}-y_{1}\right| }\) dla \(\displaystyle{ x=\left( x_{1}, x_{2}\right), y=\left( y_{1}, y_{2}\right) \in \mathbb{R}^{2} .}\)
ODPOWIEDZ