Domknięcie i wnętrze
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 15 kwie 2018, o 19:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 1 raz
Domknięcie i wnętrze
Niech \(\displaystyle{ A =\{(x,y) \in \RR^2 , x+y>1\}}\) oraz \(\displaystyle{ B=\{(x,y) \in \RR^2, x+y \leq 1\}}\). Udowodnij ze domknięcie zbioru \(\displaystyle{ A}\) jest równe \(\displaystyle{ B}\) oraz że \(\displaystyle{ \mbox{int}\,A=A}\).
Ostatnio zmieniony 7 cze 2018, o 19:24 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
-
- Użytkownik
- Posty: 22210
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3755 razy
Domknięcie i wnętrze
1: \(\displaystyle{ \{}\) =
2. Popraw definicję zbioru \(\displaystyle{ B}\) (co tam robią \(\displaystyle{ a}\) i \(\displaystyle{ b}\))?
3: narysuj sobie te zbiory, to zobaczysz, że tak nie jest (domykanie zbioru polega na dodaniu do niego punktów, które są "blisko" (chyba, że pomyliłaś kierunek nierówności).
{
2. Popraw definicję zbioru \(\displaystyle{ B}\) (co tam robią \(\displaystyle{ a}\) i \(\displaystyle{ b}\))?
3: narysuj sobie te zbiory, to zobaczysz, że tak nie jest (domykanie zbioru polega na dodaniu do niego punktów, które są "blisko" (chyba, że pomyliłaś kierunek nierówności).
-
- Administrator
- Posty: 34293
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy