Wnętrze zbioru.

Własności przestrzeni; metryczność, zwartość, spójność... Przekształcenia i deformacje... Teoria wymiaru... słowem - topologia.
marta001
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 4 maja 2018, o 16:20
Płeć: Kobieta
Podziękował: 5 razy

Wnętrze zbioru.

Post autor: marta001 »

Niech \(\displaystyle{ A:= \left[ -1,1 \right] \times \{0\}}\).

Sprawdź i uzasadnij czy zbiory \(\displaystyle{ \left( - \frac{1}{2} , 0 \right) , \left( 0,0 \right)}\) należą do \(\displaystyle{ Int\,A}\)

a.) w metryce euklidesowej,
b.) w metryce rzeka.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2018, o 18:55 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Nawiasy klamrowe to \{,\}.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34285
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Wnętrze zbioru.

Post autor: Jan Kraszewski »

To nie są zbiory, tylko punkty (elementy).

JK
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Re: Wnętrze zbioru.

Post autor: bartek118 »

Zacznijmy od tego - w jakiej przestrzeni bierzemy wnętrze?
ODPOWIEDZ