\(\displaystyle{ (1,2)^d = \{1,2\}}\)
Jest to przykład zaczerpnięty z wikipedii, ktoś potrafi uzasadnić czemu tyle wynosi ta pochodna?
Jak na mój gust powinno wyjsc \(\displaystyle{ [1,2]}\)
Pochodna zbioru
- Emiel Regis
- Użytkownik
- Posty: 1495
- Rejestracja: 26 wrz 2005, o 17:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 71 razy
- Pomógł: 225 razy
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11440
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3156 razy
- Pomógł: 748 razy
- boo007
- Użytkownik
- Posty: 148
- Rejestracja: 18 cze 2006, o 23:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: UWr
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 11 razy
Pochodna zbioru
Drizzt moim zdaniem masz rację. Na wikipedi ( ) znalazłem:
nie podoba mi się 3 własność ( \(\displaystyle{ A \cup B^d=A^d \cup B^d}\) )
W artykule na pochodną zbioru ( )Punkty skupienia przedziału (0, 1) to wszystkie punkty tego przedziału, 0 oraz 1.
nie podoba mi się 3 własność ( \(\displaystyle{ A \cup B^d=A^d \cup B^d}\) )
- Emiel Regis
- Użytkownik
- Posty: 1495
- Rejestracja: 26 wrz 2005, o 17:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 71 razy
- Pomógł: 225 razy
Pochodna zbioru
No własnie na wikipedii nic wiecej nie jest powiedziane przy tym przykładzie, wiec wnioskowalem ze chodzi o topologie naturalna ale w niej to przeciez ewidentnie nie zachodzi...
A mialby ktos pomysl na topologię w której w/w zwiazek jest prawdziwy?
A mialby ktos pomysl na topologię w której w/w zwiazek jest prawdziwy?