Pytanie dotyczące prostopadłości płaszczyzn w przestrzen

Własności przestrzeni; metryczność, zwartość, spójność... Przekształcenia i deformacje... Teoria wymiaru... słowem - topologia.
Blase
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 sty 2006, o 16:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Cz-wa

Pytanie dotyczące prostopadłości płaszczyzn w przestrzen

Post autor: Blase »

Mam problem z pewnym zadaniem. Proszę o wskazówki, które pomogłyby mi je rozwiązać. Oto ono: kazde dwie sposrod plaszczyzn P , Q, S sa prostopadle. odcinki a1 a2 i a3 sa rzutami prostopadlymi odcinka a na plaszczyzny QP,Q,S. wyznacz dlugosc odcinka a wiedzac ze a1=5 a2=6 a3=7.
ODPOWIEDZ