Proste zdanie na zbiory

Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
problematyk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 11 lis 2007, o 16:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Proste zdanie na zbiory

Post autor: problematyk »

Witam, zaczynam sobie powtarzac material do matury i sporo rzeczy juz nie pamietam, i mam pytanie jak "zapisac" (bo w glowie moge to zrobic) takie zadanie:

Wiedzac, ze sma zbiorów A, B i C jest rowna 60, a ich iloczyn jest rowny 0 oraz \(\displaystyle{ \frac{1}{2}A qslant B, \frac{1}{2}B qslant C, \frac{1}{2}C qslant A}\), wyznacz A, B i C.
Z gory dzieki za pomoc.
ODPOWIEDZ