suma algebraiczna zbiorów

Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
emilia232
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 lis 2008, o 00:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kraków

suma algebraiczna zbiorów

Post autor: emilia232 »

hej. bardoz prosze o pomoc. czy mógłby mi ktoś wytlumaczyc jak obliczyć sumę algebraiczną zbiorów??? odpowiedź co prawda mam w zbiorze ale zupełnie nie wiem skąd ona sie wzięła. chodzi mi o dwa przypadki
1) kiedy zbior A jest prostą a B odcinkiem
A={(x,y) R kwadrat : x=1, 1 qslant y qslant 3}
B={(x,y) R kwadrat : y=x}

2) kiedy A i B są odcinkami
A={(x,y) R kwadrat : y=x+1, -1 qslant x qslant 1}
B={(x,y) R kwadrat : 1 qslant x qslant 2, y=1}
ODPOWIEDZ