Wyznacz zbiory.

Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
Kamilka54
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 115
Rejestracja: 15 lis 2007, o 14:03
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 32 razy
Pomógł: 4 razy

Wyznacz zbiory.

Post autor: Kamilka54 »

Dane są zbiory \(\displaystyle{ A=(-oo, -7)\cup}\)
witn11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 24 lis 2008, o 17:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rzeszów
Pomógł: 5 razy

Wyznacz zbiory.

Post autor: witn11 »

a)
\(\displaystyle{ A'= ,-7)\cup )}\)

\(\displaystyle{ (A\backslash B)\cup A'=(- ,-2)\cup )}\)

b)
\(\displaystyle{ (A\cap B)= ,-2)\cup )}\)


\(\displaystyle{ B'=(- ,-5)\cup )}\)

\(\displaystyle{ (A\cap B)'\backslash (B')=}\)
ODPOWIEDZ