Nie umiem tego zadania przepisać w Latexie niestety, więc wrzucę w takiej postaci ...
Zad.
Wyznacz zbiory A suma B, A iloczyn B, A odjąć B, B odjąć A.
\(\displaystyle{ A:\{x: x \in C \wedge |x|<3 \sqrt{2} \}\\
B:\{x: x \in C \wedge |x|\ge 1 \wedge |x|<6\}}\)
Pozdrawiam i z góry dzięki
Wyznaczanie zbiorów - zadanie.
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Wyznaczanie zbiorów - zadanie.
Przyjme, ze C oznacza zbior liczb calkowitych (choc normalnie oznacza zespolone):
\(\displaystyle{ A:\; \{ x:\; x\in\mathbb{C}\;\wedge\; -3\sqrt{2}<x<3\sqrt{2}\}\\
B:\; \{x:\; x\in\mathbb{C}\;\wedge( x>1\;\vee\;x<-1)\wedge(-6<x<6 )\}\\
A=\{-4,-3,-2,-1,0,1,2,3,4\}\\
B=\{-5,-4,-3,-2,2,3,4,5\}\\
A\cup B=\{-5,-4,\ldots,4,5\}\\
A\cap B=\{-4,-3,-2,2,3,4\}\\
A-B=\{-1,0,1\}\\
B-A=\{-5,5\}}\)
Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ A:\; \{ x:\; x\in\mathbb{C}\;\wedge\; -3\sqrt{2}<x<3\sqrt{2}\}\\
B:\; \{x:\; x\in\mathbb{C}\;\wedge( x>1\;\vee\;x<-1)\wedge(-6<x<6 )\}\\
A=\{-4,-3,-2,-1,0,1,2,3,4\}\\
B=\{-5,-4,-3,-2,2,3,4,5\}\\
A\cup B=\{-5,-4,\ldots,4,5\}\\
A\cap B=\{-4,-3,-2,2,3,4\}\\
A-B=\{-1,0,1\}\\
B-A=\{-5,5\}}\)
Pozdrawiam.