Zadanie z przedziałów

Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
TeoMaster
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 22 lut 2007, o 16:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: pozniej powiem
Podziękował: 7 razy

Zadanie z przedziałów

Post autor: TeoMaster »

Wyznacz zbiory\(\displaystyle{ A\cup B}\) \(\displaystyle{ A\cap B}\) A B B A , gdy:

a) A = (-3,0) ,B =
Xfly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 13 mar 2006, o 20:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowogard
Podziękował: 33 razy
Pomógł: 10 razy

Zadanie z przedziałów

Post autor: Xfly »

Podpunkt a

\(\displaystyle{ A \cup B = (-3;4)}\)

\(\displaystyle{ A \cap B = }\)
ODPOWIEDZ