Wskaż liczby niewymierne

Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
pamela696
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 88
Rejestracja: 17 wrz 2007, o 19:03
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z wioski indiańskiej
Podziękował: 58 razy

Wskaż liczby niewymierne

Post autor: pamela696 »

Wskaż liczby niewymierne należące do zbioru:

{ 2; -3\(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\) ; \(\displaystyle{ \sqrt{7}}\) ; \(\displaystyle{ \frac{3\sqrt{2}}{\sqrt{8}}}\) ;
-2 + 0,3; 1 - \(\displaystyle{ \sqrt{121}}\); 2,(231); 7,12112111211112...; 3+ \(\displaystyle{ \frac{\sqrt{7}}{\sqrt{21}}}\) ; 2,(03) + 0,(231) }
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

Wskaż liczby niewymierne

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ \sqrt7 \ \ , \ \ 3+\frac{\sqrt7}{\sqrt{21}}}\)
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5405
Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: a z Limanowej
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 422 razy

Wskaż liczby niewymierne

Post autor: Rogal »

A to takie śmieszne cuś nie? 7,12112111211112...
ODPOWIEDZ