Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
-
giver
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 30 wrz 2007, o 15:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Tarnobrzeg
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 1 raz
Post
autor: giver »
Jak udowodnić, że 0,(3) = 0,3?
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
-
wb
- Użytkownik
- Posty: 3507
- Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1260 razy
Post
autor: wb »
Tego raczej udowodnić się nie da bo 0,(3)=0,33333...≠0,3
-
Undre
- Użytkownik
- Posty: 1430
- Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: UĆ
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 92 razy
Post
autor: Undre »
co najwyżej \(\displaystyle{ 0,(3) = \frac{1}{3}}\)