Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
iceman2
Użytkownik
Posty: 71 Rejestracja: 13 maja 2007, o 15:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 37 razy
Post
autor: iceman2 » 19 wrz 2007, o 18:15
Bardzo proszę o rozwiązanie tego zadania.
Zadanie:
Zdarzenie \(\displaystyle{ A}\) zawiera się w zdarzeniu \(\displaystyle{ B}\) . Wyznacz \(\displaystyle{ A\cup B}\) , \(\displaystyle{ A\cap B}\) i \(\displaystyle{ A \backslash B}\)
soku11
Użytkownik
Posty: 6607 Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy
Post
autor: soku11 » 19 wrz 2007, o 18:21
\(\displaystyle{ A\cup B=B\\
A\cap B=A\\
A \backslash B=\phi}\)
POZDRO
zuza2006
Użytkownik
Posty: 43 Rejestracja: 18 sie 2007, o 17:18
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 2 razy
Post
autor: zuza2006 » 19 wrz 2007, o 18:22
a) B
b) A
c) zbiór pusty
iceman2
Użytkownik
Posty: 71 Rejestracja: 13 maja 2007, o 15:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 37 razy
Post
autor: iceman2 » 19 wrz 2007, o 18:27
Dzięki za pomoc