Zakładamy ,że \(\displaystyle{ B_{n} = ( \cos \frac{n \pi }{2} , 2^{n} )}\)
Obliczyć
\(\displaystyle{ \bigcup_{n=0}^{ \infty } B_n}\)
i
\(\displaystyle{ \bigcap_{n=0}^{\infty} B_n}\)
Odpowiedź uzasadnić.
Iloczyn i suma mnogościowa
-
- Użytkownik
- Posty: 22210
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3755 razy
Iloczyn i suma mnogościowa
Czym jest odcinek \(\displaystyle{ (1,0)}\)?
No to teraz spytam o odcinek \(\displaystyle{ (1,1)}\) (bo w poprzedniej wersji zadania zamiast \(\displaystyle{ 2^n}\) było \(\displaystyle{ 2n}\)
No to teraz spytam o odcinek \(\displaystyle{ (1,1)}\) (bo w poprzedniej wersji zadania zamiast \(\displaystyle{ 2^n}\) było \(\displaystyle{ 2n}\)
Ostatnio zmieniony 17 gru 2015, o 05:15 przez a4karo, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 11 gru 2015, o 11:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Siedlce
- Podziękował: 14 razy
Iloczyn i suma mnogościowa
Nie rozumiem w ogóle zadania ,przepisałem dokładnie tak jak mam w poleceniu
-
- Administrator
- Posty: 34281
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Iloczyn i suma mnogościowa
No to zacznij od zrozumienia zadania, czyli od definicji działań uogólnionych.
JK
JK