Naszkicuj AxB.

Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
Awatar użytkownika
robert179
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 469
Rejestracja: 24 lip 2005, o 16:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kęty
Podziękował: 111 razy
Pomógł: 13 razy

Naszkicuj AxB.

Post autor: robert179 »

\(\displaystyle{ A={(x,y) R : y=x+1}}\)
\(\displaystyle{ B = [0,1]}\)

Z zaznaczeniem zbioru B nie ma problemu, ale jak zaznaczyc A? To będą wszystkie liczby rzeczywiste?
Potem to juz tylko AxB, tylko nie wiem jak zaznaczyć A?
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

Naszkicuj AxB.

Post autor: Calasilyar »

Są to punkty spełniające to równanie, czyli należące do prostej o równaniu y=x+1.
ODPOWIEDZ