narysuj zbiór

Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
rodzynka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 6 mar 2010, o 16:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wrocław
Podziękował: 1 raz

narysuj zbiór

Post autor: rodzynka »

W prostokątnym układzie współrzędnych narysować zbiór \(\displaystyle{ A\cap B}\) jeżeli
\(\displaystyle{ A = \{(x;y):x\in R\land y\in \RR\land y = x + b\land b\in \left\langle -2;2\right\rangle \}, B = \{(x;y):x\in \RR\land y\in \RR\land y = ax \land a\in\left\langle -3; -\frac{1}{3}\right\rangle \}}\)
Ostatnio zmieniony 31 mar 2010, o 13:00 przez rodzynka, łącznie zmieniany 4 razy.
JankoS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3101
Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zarów
Pomógł: 635 razy

narysuj zbiór

Post autor: JankoS »

\(\displaystyle{ A = \{(x;y):x\in R, \ y\in R, \ y = x + b, \ b\in <-2;2>\}, \\ B = \{(x;y):x \in R , \ y \in R , \ y = ax \ a-3; - \}.}\)
Tyle się udało wyciągnąć z zapisu Koleżanki. Prawie nic z niego nie wiadomo o zbiorze B.
rodzynka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 6 mar 2010, o 16:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wrocław
Podziękował: 1 raz

narysuj zbiór

Post autor: rodzynka »

teraz lepiej? :)
JankoS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3101
Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zarów
Pomógł: 635 razy

narysuj zbiór

Post autor: JankoS »

Iloczyn, to część wspólna, Tutaj to suma dwóch trójkątów zakreskowanych poziomo i pionowo..
ODPOWIEDZ