Wyznaczyć obrazy zbiorów A1 A2 oraz przeciwobraz zbioru B
\(\displaystyle{ f(x)=- ft|2-x ^{2} \right| ; A _{1}= [-7 ,2) ; A _{2}=[0,5]U{-1,10} ; B=(- ,-5]}\)
Miałem to wyliczone, ale pogubiłem notatki, mam rozwiązania, ale nie wiem czy na pewno dobre.
Z góry dziękuję.
Wyznaczyć obrazy zbiorów i przeciw obrazy
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11409
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3155 razy
- Pomógł: 748 razy
Wyznaczyć obrazy zbiorów i przeciw obrazy
Quote:
\(\displaystyle{ -|2-x^2| q -5}\)
wsk Rozwiaz nierównoscoraz przeciwobraz zbioru B
\(\displaystyle{ -|2-x^2| q -5}\)