Norma

Analiza funkcjonalna, operatory liniowe. Analiza na rozmaitościach. Inne zagadnienia analizy wyższej
Ian_P
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 kwie 2021, o 20:53
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy

Norma

Post autor: Ian_P »

Niech dla \(\displaystyle{ (u, v)}\) należących do \(\displaystyle{ V,}\) gdzie \(\displaystyle{ V}\) jest przestrzenią unitarną lub euklidesową, zachodzą równości :
\(\displaystyle{ ||u||=3, ||u+v||=4, ||u-v||=6}\)

Jaka jest wartość \(\displaystyle{ ||v||}\)?
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2021, o 12:46 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11413
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

Re: Norma

Post autor: mol_ksiazkowy »

:arrow: tożsamość równoległoboku ...
ODPOWIEDZ