Superelipsa

Analiza funkcjonalna, operatory liniowe. Analiza na rozmaitościach. Inne zagadnienia analizy wyższej
Milagros221
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 3 kwie 2018, o 17:55
Płeć: Kobieta
Podziękował: 3 razy

Superelipsa

Post autor: Milagros221 »

Witam, dzisiaj na zajęciach dostaliśmy wzór na promień superelipsy:
\(\displaystyle{ r=\left(\left|\frac{\cos^{n_2}(\frac{k\alpha}{4})}{a}\right|+\left|\frac{\sin^{n_3}(\frac{k\alpha}{4})}{b}\right|\right)^{-n_1}}\)
Co oznaczają wartości \(\displaystyle{ n_2,n_1,n_3,a,b,k}\)?
Z góry dziękuję :D
Ostatnio zmieniony 15 sty 2020, o 21:02 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy.
ODPOWIEDZ