Otwartość i domkniętość zbiorów

Analiza funkcjonalna, operatory liniowe. Analiza na rozmaitościach. Inne zagadnienia analizy wyższej
malwinka1058
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 1 paź 2014, o 16:45
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy

Otwartość i domkniętość zbiorów

Post autor: malwinka1058 »

Sprawdzić, czy podane zbiory są otwarte, czy domknięte w przestrzeni \(\displaystyle{ X}\):

\(\displaystyle{ X=c}\), \(\displaystyle{ A=\left\{ (x_{1},x_{2},...) \in c: \lim_{ n\to \infty} x_{n} \in (1,2)\right\} }\)


\(\displaystyle{ X=c_{0} }\), \(\displaystyle{ A=\left\{ (x_{1},x_{2},...) \in c_{0}: \exists_{n\in\mathbb{N}}: x_{n}=0 \right\} }\)
ODPOWIEDZ