wartość najmniejsza i największa

Analiza funkcjonalna, operatory liniowe. Analiza na rozmaitościach. Inne zagadnienia analizy wyższej
slowik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 11 wrz 2007, o 17:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Puławy`

wartość najmniejsza i największa

Post autor: slowik »

mam pytanie jak znaleźć najmniejszą i największą wartość funkcji na zbiorze lxl+lyl< 1?? czy to bedzie kwadrat??
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2007, o 14:17 przez slowik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sir George
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1145
Rejestracja: 27 kwie 2006, o 10:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z Konopii
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 203 razy

wartość najmniejsza i największa

Post autor: Sir George »

slowik pisze:ak znaleźć najmniejszą i największą wartość funkcji
Hmm... sprecyzuj może o jaką dokładnie funkcję Ci chodzi...
slowik pisze:czy to bedzie kwadrat??
Tak, dokładniej ograniczony prostymi y=x+1, y=x-1, y=-x-1 i y=-x+1
Kasiula@
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 145
Rejestracja: 24 lut 2007, o 16:18
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Podlasie
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 27 razy

wartość najmniejsza i największa

Post autor: Kasiula@ »

ODPOWIEDZ