Algorytm i term

Analiza funkcjonalna, operatory liniowe. Analiza na rozmaitościach. Inne zagadnienia analizy wyższej
michalkonieczny
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 sie 2007, o 12:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Algorytm i term

Post autor: michalkonieczny »

Witam,

Nie wiem czy dalem do dobrego działu ale chciałbym poznac odp na nurtujące mnie pytania, mianowicie:

Termem jest wyrażenie:
a)\(\displaystyle{ \cup (DIV(a,b), \cup C)}\)
b) \(\displaystyle{ \cap (MOD(a,b), \cap C)}\)
c) \(\displaystyle{ \neg (\cup (DIV(a,b), C))}\)

2. Który z poniższych algorytmów jest szybszy:
a) \(\displaystyle{ y = x^2­ x2 - ax^2 + b x^2}\)
b) \(\displaystyle{ y = x^2­ (x^2 - a + b)}\)
c) \(\displaystyle{ y = x^4 - x^2 (a – b)}\)


Pozdrawiam i prosiłbym o odp
Ostatnio zmieniony 29 sie 2007, o 13:01 przez michalkonieczny, łącznie zmieniany 2 razy.
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8601
Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 1816 razy

Algorytm i term

Post autor: luka52 »

ODPOWIEDZ