ciąg należący do przestrzeni

Analiza funkcjonalna, operatory liniowe. Analiza na rozmaitościach. Inne zagadnienia analizy wyższej
Niuans
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 5 lut 2012, o 20:02
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Sam środek
Podziękował: 4 razy

ciąg należący do przestrzeni

Post autor: Niuans »

Dla każdej z przestrzeni \(\displaystyle{ c_0, c, l_ \infty}\) zbadać, czy ciąg \(\displaystyle{ x_n=\left( 1+ \frac{(-1)^n}{n} \right)^n}\), do niej należy
szw1710

ciąg należący do przestrzeni

Post autor: szw1710 »

Czy ten ciąg ma granicę? Rozważ podciąg wyrazów o numerach parzystych i drugi podciąg wyrazów o numerach nieparzystych. Co z tego wynika?
ODPOWIEDZ