jak obliczyc całke?

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
galaktyka

jak obliczyc całke?

Post autor: galaktyka »

S sqrt(sinx) dx ??
bardzo prosila bym o pomoc
Awatar użytkownika
g
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1552
Rejestracja: 21 sie 2004, o 16:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 59 razy

jak obliczyc całke?

Post autor: g »

jest nieelementarna.
galaktyka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 17 wrz 2004, o 11:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Chełm

jak obliczyc całke?

Post autor: galaktyka »

ta całka jest do obliczenia tylko pytanie jak? doszlam do tego:
Scosx(sqrt(sinx/cos^2x))dx=|sinx=t^2;cosx=2tdt|=S2t^2/sqrt(1-t^4)dt i konie
Awatar użytkownika
g
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1552
Rejestracja: 21 sie 2004, o 16:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 59 razy

jak obliczyc całke?

Post autor: g »

co ja nie po ludzku mowie? jest nielementarna, nie zapiszesz jej prosciej
ODPOWIEDZ