Całka nieoznaczona z sin i cos

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
88Tatiana88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 23 lis 2008, o 13:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań

Całka nieoznaczona z sin i cos

Post autor: 88Tatiana88 »

\(\displaystyle{ \int \frac{cosx}{ \sqrt[3]{sin ^{2}x } } dx}\)

[ Dodano: 25 Listopada 2008, 14:03 ]
chyba cos mi nie wyszlo: to ma byc: całka z cosx przez pierwiastek trzeciego stopnia z sinus kwadrat x

Pamiętaj o klamrach \(\displaystyle{ .
Szemek}\)
Ostatnio zmieniony 25 lis 2008, o 14:43 przez 88Tatiana88, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

Całka nieoznaczona z sin i cos

Post autor: Szemek »

podstaw \(\displaystyle{ t=\sin x}\)
ODPOWIEDZ