objetosc bryly ograniczona powierzchniami

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
Awatar użytkownika
Vixy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1830
Rejestracja: 3 lut 2006, o 15:47
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z gwiazd
Podziękował: 302 razy
Pomógł: 151 razy

objetosc bryly ograniczona powierzchniami

Post autor: Vixy »

Oblicz objetosc bryly ograniczonej plaszczyznami : \(\displaystyle{ y=0, z=0, y=\sqrt{x}, x+z=4}\)


a tu mam:

\(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{4}\int\limits_{0}^{\sqrt{x}} (4-x) dx dy}\) czy tak?
bedbet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2530
Rejestracja: 15 mar 2008, o 22:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 248 razy

objetosc bryly ograniczona powierzchniami

Post autor: bedbet »

Dokładnie tak.
ODPOWIEDZ