Zbadać zbieżnośc całki niewłaściwej
\(\displaystyle{ \int_{1}^{ \infty } \frac{(\ln(x))^ \sqrt{11} }{(x-1)^3}dx }\)
Jak takie coś się robi?
Zbadać zbieżnośc całki niewłaściwej
-
- Użytkownik
- Posty: 99
- Rejestracja: 21 sty 2021, o 16:29
- Płeć: Kobieta
- wiek: 21
- Podziękował: 40 razy
Zbadać zbieżnośc całki niewłaściwej
Ostatnio zmieniony 28 maja 2022, o 19:38 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 22211
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3755 razy
Re: Zbadać zbieżnośc całki niewłaściwej
Bada się zachowanie funkcji tam, gdzie mogą być kłopoty. W tym przypadku na obu końcach przedziału całkowania