Obliczanie wartości całki oznaczonej
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 26 cze 2021, o 19:47
- Płeć: Kobieta
- wiek: 19
- Podziękował: 1 raz
Obliczanie wartości całki oznaczonej
Jest podane że funkcja f ma okres podstawowy T = 3 i są podane wartości dwóch całek oznaczonych \(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{1}f(x) dx = 6}\) i \(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{6}f(x) dx = 8}\) i trzeba obliczyć \(\displaystyle{ \int\limits_{4}^{6}f(x) dx}\)
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8585
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3351 razy
Re: Obliczanie wartości całki oznaczonej
\(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{1}f(x) dx =\int\limits_{3}^{4}f(x) dx =6}\)
\(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{3}f(x) dx =\int\limits_{3}^{6}f(x) dx=4}\)
\(\displaystyle{ \int\limits_{4}^{6}f(x) dx=\int\limits_{1}^{3}f(x) dx=-2}\)
\(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{3}f(x) dx =\int\limits_{3}^{6}f(x) dx=4}\)
\(\displaystyle{ \int\limits_{4}^{6}f(x) dx=\int\limits_{1}^{3}f(x) dx=-2}\)