Niech \(\displaystyle{ f\left( \frac{\pi}{4}\right)=1}\) i \(\displaystyle{ \int_{0}^{\frac{\pi}{4}} \frac{x^{2}f(x)}{(x\sin x+\cos x)^2}dx=\frac{4-\pi}{4+\pi}}\) oraz \(\displaystyle{ \int_{0}^{\frac{\pi}{4}}\frac{xf'(x)}{\cos x(x\sin x+\cos x)}dx=0.}\)
Oblicz \(\displaystyle{ \int_{0}^{\frac{\pi}{4}}\frac{f(x)}{\cos^{2}x} dx.}\)
całka oznaczona
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 14 wrz 2018, o 18:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Brak
- Podziękował: 31 razy
- Pomógł: 4 razy
całka oznaczona
Ostatnio zmieniony 24 maja 2021, o 12:22 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 22211
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3755 razy