Na podstawie własności funkcji parzystej/nieparzystej uzupełnij równości
\(\displaystyle{ \int_{-\pi}^{\pi} 3x ^{6} \cos 6x \dd x \\
\int_{-\pi}^{\pi} 5x ^{6} \sin 8x\dd x}\)
Funkcja parzysta/nieparzysta uzupełnij równości
Funkcja parzysta/nieparzysta uzupełnij równości
Ostatnio zmieniony 19 paź 2019, o 18:02 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości: \pi. Nowa linia to \\.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości: \pi. Nowa linia to \\.
-
- Administrator
- Posty: 34296
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: Funkcja parzysta/nieparzysta uzupełnij równości
Ja tu nie widzę żadnych równości, tylko całki.
JK
JK
-
- Administrator
- Posty: 34296
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: Funkcja parzysta/nieparzysta uzupełnij równości
Może miało być
\(\displaystyle{ \int_{-\pi}^{\pi} 3x ^{6} \cos 6x \dd x= \\
\int_{-\pi}^{\pi} 5x ^{6} \sin 8x\dd x=}\)
No to co możesz powiedzieć o parzystości/nieparzystości funkcji podcałkowych?
JK
\(\displaystyle{ \int_{-\pi}^{\pi} 3x ^{6} \cos 6x \dd x= \\
\int_{-\pi}^{\pi} 5x ^{6} \sin 8x\dd x=}\)
No to co możesz powiedzieć o parzystości/nieparzystości funkcji podcałkowych?
JK