Obliczyć objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
Novy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 20 sie 2007, o 21:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy

Obliczyć objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Post autor: Novy »

a) \(\displaystyle{ z=x^{2}+y^{2}}\) , \(\displaystyle{ x+z=0}\)


b) \(\displaystyle{ x^{2} + 4y^{2} - 4 = 0}\) , \(\displaystyle{ z=0}\) , \(\displaystyle{ 3x+4y+z-12=0}\)



Obliczyć objetosc bryły ograniczonej takimi powierzchniami
Awatar użytkownika
amdfanatyk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 98
Rejestracja: 27 mar 2005, o 14:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: /dev/zero
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 7 razy

Obliczyć objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Post autor: amdfanatyk »

W czym tu jest problem?
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8601
Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 1816 razy

Obliczyć objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Post autor: luka52 »

Podpunkt a był już omawiany na forum https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=43769#179101
ODPOWIEDZ