Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
toap
Użytkownik
Posty: 13 Rejestracja: 2 lut 2007, o 15:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: krakow
Podziękował: 3 razy
Post
autor: toap » 19 wrz 2007, o 16:40
\(\displaystyle{ \int\limits_{-1}^{1}arctgxdx}\)
Lider_M
Użytkownik
Posty: 867 Rejestracja: 6 maja 2005, o 12:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: MiNI PW
Pomógł: 258 razy
Post
autor: Lider_M » 19 wrz 2007, o 16:44
Raczej jest to oznaczona, prawda? ;P
Potraktuj to przez części.
toap
Użytkownik
Posty: 13 Rejestracja: 2 lut 2007, o 15:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: krakow
Podziękował: 3 razy
Post
autor: toap » 19 wrz 2007, o 17:23
tfu oznaczona, myślałem o czym innym a pisałem co innego , f(x)=x a g`(x)= arctgx?
qaz
Użytkownik
Posty: 486 Rejestracja: 28 paź 2006, o 21:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gobbos' Kingdom
Podziękował: 311 razy
Pomógł: 5 razy
Post
autor: qaz » 19 wrz 2007, o 17:26
\(\displaystyle{ f(x)=\arctan{x}, g'(x)=1}\) raczej ...