wyznacz pole powierzchni ograniczonej przez funkcję:
\(\displaystyle{ x^2 + y^2 = 121\cdot\sin(x + y)}\)
pole powierzchni ograniczonej wykresem funkcji uwikłanej
- Arch_Stanton
- Użytkownik
- Posty: 110
- Rejestracja: 26 paź 2008, o 23:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kl
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5 razy
- Arch_Stanton
- Użytkownik
- Posty: 110
- Rejestracja: 26 paź 2008, o 23:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kl
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5 razy
pole powierzchni ograniczonej wykresem funkcji uwikłanej
Linie zamykają się w pięć owalnych powierzchni, chodzi o ich sumę.
\(\displaystyle{ 0<P<121\pi}\)
Chodzi o to, czy można to policzyć.
\(\displaystyle{ 0<P<121\pi}\)
Chodzi o to, czy można to policzyć.