Całka oznaczona do sprawdzenia

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
Folmi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 25 paź 2009, o 18:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: cyberhell
Podziękował: 9 razy

Całka oznaczona do sprawdzenia

Post autor: Folmi »

Obliczyc pole ograniczone krzywymi
\(\displaystyle{ y=xe ^{-x} \\
x=1 \\
y=0}\)

Wynik to \(\displaystyle{ - \frac{2}{e} +1}\) ?
octahedron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3568
Rejestracja: 7 mar 2011, o 22:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 910 razy

Całka oznaczona do sprawdzenia

Post autor: octahedron »

Tak
ODPOWIEDZ