Moment statyczny obszaru
-
- Użytkownik
- Posty: 65
- Rejestracja: 18 lis 2010, o 19:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: pol
- Podziękował: 4 razy
Moment statyczny obszaru
Witam, potrzebuję pomocy w obliczeniu momentu statycznego obszaru ograniczonego krzywymi \(\displaystyle{ y= x^{3}}\) i \(\displaystyle{ y= x^{2}}\)
Z góry dzięki za pomoc.
Z góry dzięki za pomoc.
-
- Użytkownik
- Posty: 65
- Rejestracja: 18 lis 2010, o 19:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: pol
- Podziękował: 4 razy
Moment statyczny obszaru
\(\displaystyle{ \sum\limits_{i=1}^n A_i \cdot r_i=r_0 \cdot A}\)
coś takiego?
coś takiego?
-
- Użytkownik
- Posty: 65
- Rejestracja: 18 lis 2010, o 19:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: pol
- Podziękował: 4 razy
Moment statyczny obszaru
nie mieliśmy na zajęciach takich wzorów.
tamten jest raczej zły. Te są chyba poprawne
\(\displaystyle{ \iint_Dxq(x,y) \mbox{d}x \mbox{d}y}\)
\(\displaystyle{ \iint_Dyq(x,y) \mbox{d}x \mbox{d}y}\)
tamten jest raczej zły. Te są chyba poprawne
\(\displaystyle{ \iint_Dxq(x,y) \mbox{d}x \mbox{d}y}\)
\(\displaystyle{ \iint_Dyq(x,y) \mbox{d}x \mbox{d}y}\)
Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, o 10:54 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 65
- Rejestracja: 18 lis 2010, o 19:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: pol
- Podziękował: 4 razy
Moment statyczny obszaru
D - obszar całkowania
q - gęstość
x - niewiadoma (mogę ją z jednego y wyznaczyć?)-- 21 sie 2011, o 22:44 --pomoże ktoś?
q - gęstość
x - niewiadoma (mogę ją z jednego y wyznaczyć?)-- 21 sie 2011, o 22:44 --pomoże ktoś?
-
- Użytkownik
- Posty: 65
- Rejestracja: 18 lis 2010, o 19:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: pol
- Podziękował: 4 razy
Moment statyczny obszaru
może jednak ktoś pomoże?
jak wyznaczyć obszar dla tych dwóch funkcji?
po narysowaniu nic mi nie wychodzi. Jednak narysowałem programem i wyszedł malutki obszar wspólny
czyli obszar będzie taki
\(\displaystyle{ \int_{0}^{1}}\)\(\displaystyle{ \int_{x ^{} 3}^{x ^{2} }}\)
jeżeli q nie jest podane w treści zadania to przyjmuję 1?
jak wyznaczyć obszar dla tych dwóch funkcji?
po narysowaniu nic mi nie wychodzi. Jednak narysowałem programem i wyszedł malutki obszar wspólny
czyli obszar będzie taki
\(\displaystyle{ \int_{0}^{1}}\)\(\displaystyle{ \int_{x ^{} 3}^{x ^{2} }}\)
jeżeli q nie jest podane w treści zadania to przyjmuję 1?