Całka krzywoliniowa nieskierowana

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
pietras1908
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 23 cze 2011, o 00:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

Całka krzywoliniowa nieskierowana

Post autor: pietras1908 »

\(\displaystyle{ \int_{K} \frac{y}{4+x}dl}\)
jeśli
\(\displaystyle{ K: x= \cos t ,\ \ y= \sin t ,\ \ t \in [0, \pi ]\\ x ^{\prime} = - \sin t ;\ \ y ^{\prime} = \cos t ;\ \ dl=1dt\\ \int_{0}^{ \pi } \frac{ \sin t }{4+ \cos t }dt}\)

Dobrze rozpisane?? Dalej jak sie robiło? przez podstawienie?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, o 21:18 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono: zapis funkcji trygonometrycznych, sposób przechodzenia do następnej linii, zapis funkcji trygonometrycznych i przedziału domkniętego. Proszę zobaczyć jak wygląda poprawny zapis i stosować taki sam
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

Całka krzywoliniowa nieskierowana

Post autor: Chromosom »

tak
ODPOWIEDZ