Oblicz całkę nieoznaczoną

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
claudcore
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 26 lis 2010, o 20:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Oblicz całkę nieoznaczoną

Post autor: claudcore »

\(\displaystyle{ \int_{}^{} 3x ^{3} \sqrt[4]{x} dx}\)

Jakie powinno być rozwiązanie? Bo chciałabym sprawdzić czy dobrze zrobiłam : )
?ntegral
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 382
Rejestracja: 1 cze 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 61 razy

Oblicz całkę nieoznaczoną

Post autor: ?ntegral »

\(\displaystyle{ \int 3x^3\sqrt[4]{x}dx=\tfrac{12}{17}x^{\frac{17}{4}}+C, \quad C \in \mathbb{R}}\)
claudcore
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 26 lis 2010, o 20:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Oblicz całkę nieoznaczoną

Post autor: claudcore »

o, dzięki : )
ODPOWIEDZ