Całki funkcji niewymiernych

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
andrzejpaw
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 31 paź 2009, o 21:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3 razy

Całki funkcji niewymiernych

Post autor: andrzejpaw »

Mam problem z rozwiązaniem następujących całek:
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \sqrt{x^2+4x }}\)
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \ \frac{ \sqrt{1+x}(x^2-1) }{\sqrt{1-x}}}\)
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \ \frac{ \sqrt{4-x^2} }{x}}\)
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \ \sqrt{ \frac{2}{x-1}- \frac{2}{x+1} }}\)
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \ \frac{x^3+x^2+1}{ \sqrt{x^2-9} } }}\)
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \ \frac{2x^2+x+2}{ \sqrt{1+x^2} } }}\)










Proszę o pomoc-wskazówki do rozwiązywania takich przykładów
miodzio1988

Całki funkcji niewymiernych

Post autor: miodzio1988 »

A jaki masz konkretnie problem? W kompendium masz masę rozwiązanych takich całek
ODPOWIEDZ