\(\displaystyle{ \int_{\ln2}^{\ln4} \frac{e ^{x} }{e ^{x} -3}}\) i doszłam do momentu :
\(\displaystyle{ \lim_{ \alpha \to \ln3^{-}} \int_{\ln2}^{ \alpha } \ln\left| e ^{ x } -3\right|= \ln\left| e ^{ 3 ^{-} } -3\right|- \ln \left| e ^{\ln2} -3 \right|+ \lim_{ \alpha \to \ln3^{+}} \int_{ \alpha }^{\ln4}\ln\left| e ^{\ln3 ^{+}}-3 \right|- \ln\left| e ^{\ln4}-3 \right|}\)
co dalej?
przykład z ln
-
dzidziuniaa
- Użytkownik

- Posty: 237
- Rejestracja: 25 sty 2009, o 17:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 32 razy
-
dzidziuniaa
- Użytkownik

- Posty: 237
- Rejestracja: 25 sty 2009, o 17:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 32 razy
przykład z ln
ach rzeczywiście, za dużo obliczeń i poplątałam, ale nawet nie mam pojęcia ile to jest \(\displaystyle{ ln\left|e ^{3}-3 \right|}\) nie wspomne o reszcie...
-
dzidziuniaa
- Użytkownik

- Posty: 237
- Rejestracja: 25 sty 2009, o 17:07
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 32 razy
przykład z ln
mam mały problem z logarytmami...czyli e do potęgi ln z x = x, tak?
-- 15 sty 2011, o 23:28 --
ale to końcowo wychodzi \(\displaystyle{ \left[ \infty -0\right]+\left[ 0- \infty \right] =\left[ \infty - \infty \right]}\) ...czyli coś nie tak
-- 15 sty 2011, o 23:28 --
ale to końcowo wychodzi \(\displaystyle{ \left[ \infty -0\right]+\left[ 0- \infty \right] =\left[ \infty - \infty \right]}\) ...czyli coś nie tak
